2016. augusztus 23., kedd

X. Vándorkrónikák MAGUS tábor és találkozó - beszámoló

Az idei évet méltán nevezhetnénk a milleniumok évének, ugyanis több rendezvény is 2016-ban került 10. alkalommal megrendezésre. Köztük a Kronikak.hu eseménye is, melynek apropóján a résztvevők valami egészen új dologban részesülhettek.


A tábor 2016. augusztus 10-étől egészen 16-áig tartotta nyitva kapuit Soltvadkert gyermektáborában. A helyszín egészen lenyűgöző volt, s tökéletesen alkalmas arra, hogy mindenki kedve szerint hódoljon hobbijának. Eleinte a szobákban és teraszon folyt a játék, később már a pin-pong asztalokat és a nagy füves területet is uralmunk alá hajtottuk. Kellett is a hely, hiszen a rendezvény fő moduljára 6 csapat jelentkezett.


Az Észak és Dél címet viselő modul előtt azonban számtalan más kalandban részesülhettünk. A terítéken szereplő játékok között megemlíthetjük a MAGUS-t, Shadowrunt, Hét Tenegert és nem utolsó sorban a Call of Cthulhut, illetve volt olyan csapat is, akik saját fejlesztésű játékkal készültek a táborozók számára. S azok, akik másabb kikapcsolódásra vágytak társas - és kártyajátékok hadából válogathattak maguknak, mint például az Anima, Space Hulk, Hero Quest, stb. Mindezek mellett pedig fürdőzésre és filmvetítésre is lehetőségünk adódott. Nem volt olyan perc, amikor ne lett volna mit csinálni, a pihenéssel töltött perceket kellemes beszélgetésekkel fűszereztük. A tengernyi program között pedig a tábor konyháját élvezhettük.


Az első pár nap mondhatni gyorsan eltelt, s kezdetét vette a fő modul lejátszása, melyről érdemes több szót ejteni. Több új dolog ütötte fel a fejét mind a táborral, mind a kalanddal kapcsolatban. A modult a Kronikak.hu, a Hősök napja és a D.O.B.R.A.N. Testvériség tagjai írták karöltve, melyhez hasonló szövetkezésre eddig még nem került sor. A fúzió meg is hozta a várt eredményt! Játékosként bátran állíthatom, hogy sikerült újat alkotni és egy izgalmas, egyedi kalandot elénk tárni. A korábban említett 6 csapat egy egyedi karakteralkotási rendszert használhatott, mely által változatos és színes karakterek születtek, volt köztünk törpe varázsló és amund bárd is, ezek mellett természetesen a standard harcossal is könnyedén beszálhattunk a játékba. 


A kalan pedig, az sem volt minden napos. A csapatok száma az első játékkal töltött órák után hamar felére redukálódott. Na, nem azért, mert ennyien kiléptek. A modul úgy lett kitalálva, hogy a csapatok találkozzanak egymással, így végül 3 szövetség alakult ki. A mesélők is párban voltak, mely elég egyedi élményt adott az egésznek. Először, sokakat meglepett az új felállás, voltak akik párbajozni kezdtek egymással, de akadt olyan is, akik összefogtak a siker érdekében. A későbbiekben pedig újraszerveződésre is volt lehetőség, amikor két helyszínen kellett helytállnunk.


A végeredmény egy szuper kaland lett, háromféle szuper befejezéssel. A tábornak ezzel viszont koránt sem lett még vége. A játékok estébe nyúlóan folytatódtak, a Whiskey fogyott, s a hangulat töretlen maradt. Egyszer azonban minden elmúlik, nem volt ez másként ebben az esetben sem. Fájó szívvel hagytuk magunk mögött az elmúlt egy hét szép élményeit. Viszont nem üres kézzel távoztunk. A szervezők jóvoltából oklevéllel, könyvekkel és csodaszép sárga pólókkal felfegyverkezve indultunk haza. 

Ezúton is köszönjük a Kronikak.hu és a Hősök napja csapatának az egy hetes tábor megrendezését, illetve a lehetőséget arra, hogy részt vehettünk mind a modul megírásában, mind a lejátszásában. Érzelmes búcsút azonban még most sem veszek, ugyanis lesznek még rendezvények az évben, ahol újra összegyűlhetnek a csapatok. Az egyik pedig nem lesz más, mint a D.O.B.R.A.N. Testvériség első hivatalos MAGUS találkozója, melyről részletekkel hamarosan jelentkezni fogunk.

Addig is, aki kedvet kapott a modulhoz, az olvassa, mesélje bátran! 
Ha a modulhoz hű karakteralkotásra vágysz, töltsd le bátran!
Aki pedig több élménybeszámolót is elolvasna, az látogasson el a Kronikak.hu oldalára is!
A Hősök napja oladlán pedig az ő saját rendezvényeikről is értesülhettek. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése