2016. április 28., csütörtök

XX. Mentálcsavar találkozó - beszámoló

A hétvége most a jubileum ünnepléséről szólt, ugyanis a Mentálcsavar idén a 20. találkozóját szervezte meg. Csapatunk néhány tagja pedig részese volt az eseménynek, melyről nem csak élményekkel, hanem díjakkal megpakolva távozhattunk.

A találkozó 2016. április 23-án került megrendezésre a debreceni Ifjúsági házban, amely 8 csapatnak biztosított teret a játékra. Mivel ezen a rendezvényen, mint helybéliek voltunk jelen, az oda- és hazajutás nem okoztak nagyobb fejtörést. A helyszín kellemes volt, a belváros zajai nem jutottak el odáig, bár nem voltunk túl messze tőle. Hangulatos büfé is volt a közelben és magának az épületnek is ki lehetett használni minden négyzetméterét.


A nyitást például a jó időre való tekintettel, a fotózkodásra alkalmas, tág udvaron tartottuk. A megnyitót követően azonnal neki is láttunk a játéknak 10 óra magaslatában. A játék rendben zajlott, mindenki haladt a saját tempójában és játszotta saját kalandjait. Közben végig gondoskodtak a szervezők az inni és ennivalóról, illetve a pontozásunkról sem feledkeztek meg. Többen járták végig a csapatokat és írták fel észrevételeiket az aktuális játékkal kapcsolatban.

A jelenlegi modul, az Átkos asszonyok egy befejező része volt a már korábban elindított Öt tengerre öt feleség  című kampánynak, melyet játszottunk. A verseny természetesen a M.A.G.U.S. szerepjáték köré épült. S azt leszámítva, hogy egy több részes játéksorozat végére csöppentünk, az élményen nem rontott, kalandmesterünk, Gulandro minden gond nélkül mesélt bele minket a már zajló történetbe. S nem is hiába!




A játék végezetével ugyanis sor került az elmaradhatatlan záró ünnepségre is, melynek során több díj is kiosztásra került. Néhány közülük igazán jópofa volt, míg a többi a jól megszokottak szerint jutalmazta a résztvevőket. Díjat kaptunk például azért, mert csapatunk két karaktere végtelenül szerencsétlen módon vesztette életét, ám megjutalmazták azt is, hogy a másik két játékos hűen a csapatkoncepcióhoz, méltósággal hajtotta végre a szent ceremóniát. Így hát a Haraki Haiboken kapta az MCS „aranymálna” díjjával szoros összefüggésbe hozható legjobb csapat díjat is, melyet büszkén vehettünk át a szervezőktől. Ezek mellett jutalmazták a mesélőket, illetve a játékosokat is különdíjakkal. A díjak ötletesek és kreatívak voltak, illetve az oklevelek hada sem maradhatott el.




Ennyivel nem ért azonban véget az ünneplés. Koccintás és torta kíséretében ünnepelhették a résztvevők mind a találkozó sikerét, mind a kettős jubileumot. Ez a rendezvény ugyanis kereken a 20. megszervezett találkozója volt a Mentálcsavar Klubnak és kereken 10 éve kezdtek neki munkásságuknak is. S bár sajnos arról kaptunk hírt, hogy ehhez hasonló rendezvény egy darabig nem lesz megszervezve részükről, a táborok és más játékra alkalmas programok keretein belül továbbra is aktívan tevékenykednek majd.

Díjak

Különdíjazottak:
  • Derzsy Dávid 
  • Fagyal Bence 
  • László Tibor

Palinszky díj:
  • Ishidu (Nagy Andor)
  • Mancodus (Trapp Anikó)

Legjobb mesélő:
  • Györfiné Mester Vivien
Legjobb játékosok:
  1. Gönczi Balázs
  2. Nagy Péter
  3. Simó László
Legjobb csapatok:
  1. Harakiri Haiboken
  2. KAP 2 TÁP
  3. Makka Team

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése